Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Na przedwiośniu brak nam naturalnych witaminek i mikroelementów, więc kiełki będą w sam raz :grin: bo zawierają ich naprawdę sporo :razz: Więc podaję przepisik: - 50g kiełków - 1 duzy ogórek - 1 papryka czerwona - 1 główka kapusty pekińskiej - świeży koperek - 1 podwójna piers z kurczaka - 1 łyzeczka suszonego oregano - 1 łyżka chrzanu - 1 łyzka jogurtu naturalnego - przyprawa do potraw greckich Pierś z kurczaka opłukac i pokroic na kawałki.Obsmazyć.Gdy białko sie zetnie posypac oregano.Wystudzić.Kapustę pokroic w paski,ogórek i papryke w kostke.Koperek posiekać.Kiełki (można je kupić lub wyhodowac samemu) opłukac i odsączyć.Warzywa,kiełki i miesko przełozyc do duzej salaterki. Przygotować sos: Połączyc ze sobą majonez,chrzan,jogurt,koperek i 1-2 łyżeczki(w/g uznania)przyprawy greckiej. Tak przygotowanym sosem polac składniki sałatki i dokładnie wymieszac.Schłodzić. Nie dodając mięsa mamy pyszny dodatek do dania obiadowego ;-) Polecam i zycze smacznego :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.