Bahus Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Jajecznica po hiszpańsku 6 jajek 4 dojrzałe pomidory 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i i pieprz do smaku Pomidory sparzyć. Obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pomidory. Dusić przez ok. 15 min. Doprawić solą i pieprzem. Dodać rozkłócone jajka. Dokładnie wymieszać. Smażyć aż jajka się zetną. Jajecznicę posypać natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.