Skocz do zawartości

Kotlet Nadziewany Serem Twarogowym I Szynką


Gość Speed1111

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Speed1111

Witam. W szkole będę miał w piątek dość nietypowe zadanie do wykonania w kuchni, to będzie test przygotowywaczy do egzaminu ukończenia szkoły. W przepisie mam aby nafaszerować schab, czyli kawałek schab i mnie zastanawia, jak to zrobić? Myślę aby zrobić serwetę i spiąć 3 wykałaczkami z 3 stron, ale czy się nie rozwali? Też myślałem o tym aby zrobić rulon, ale on może nie dojść w środku, bo ma być smażony na patelni. Koleina myśl była taka, że mogłem go zawiązać sznurkiem, ale on się spali raczej na patelni. Jeszcze myślałem o tym aby go zawinąć w serwetę i zbić ze wszystkich stron, ale on chyba by uległ rozwaleniu. A żeby nie był blady, to chciałbym dać paprykę słodka, ostra i przyprawę do drobiu. W przepisie jest pieprz i sól, ale wydaje mi się, że ładniej by wyglądał z tymi przyprawami.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czy ten schab musi być smażony w całości ? Jeśli nie, a chodzi tylko o nadzianie farsze schabowych to jak bym zrobiła tak . Kupiła dość szeroki ( gruby ) schab > pokroiła na kotlety > rozbiła tak jak na zwykłe kotlety > obsypała delikatnie solą i pieprzem > nałożyła farsz > złożyła kotlet na pół > obtoczyła w mące > obtoczyła w jajku > obtoczyła w bułce > usmażyła na malutkim ogniu na patelni Faszerowałam kiedyś mięsem mielonym, ale piekłam w piekarniku i później kroiłam na plastry . Jednak ser chyba tak się nie zapiecze żeby później wszystko się trzymało ? Może ktoś inny robił już coś podobnego i coś Ci podpowie ? Tyle z mojej strony > trzymam kciuki za udaną potrawę :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj! Przepis na schab pieczony - dania głowne,str.8 (faszerowany schab). Przepis na schab smazony + duszenie - dania głowne,str.12 (pyszne roladki wołowe). Zamiast wołowiny można użyć schabu. Sos mozna zrobić samemu,bądz podać same roladki. Pozdrawiam :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.