Skocz do zawartości

Zapiekanka Z Kaszy Manny


lololo

Rekomendowane odpowiedzi

2 szklanki grysik 2 szklanki jogurtu 2 małe. Łyżki. soda 4 jajka 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 200 g margaryny W misce wlać jogurt kaszy manny i pozostawić na godzinę, które semoliny rosło. (Czasem zostawiam na całą noc), a następnie dodać roztopione margaryna, jaja, cukier, soda. Wszystkie ingerencji widelec, nie potrzebuję miksera. Ostatnio dodane przesianej mąki. Wlać masę do wysmarowanej na arkuszu papieru lub pergaminu do pieczenia i piec w piecu w temperaturze T * 200 do zrobienia. Możesz posmarować dżemem na górze. ( bitą śmietaną z cukrem.) Top posypać kakao konwencjonalnych. Biscuit kręci bujną krucha. Dla początkujących, to jest bardzo łatwe w przygotowaniu ciasta, a także bardzo smaczne.

post-19943-1271261770_thumb.jpg

post-19943-1271261804_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

witaj lololo :-P zrobilam ciasto z twojego przepisu i wyszla mi calkiem fajna babka,taka wilgotna i urosla duza. Dodalam jeszcze skorke z cytryny do niej. tylko pieklo sie bardzo dlugo bo az 1 godzinke i 10 minut. A grysik zostawilam z jogurtem na noc. Oto zdjecia:

post-6578-1271777426_thumb.jpg

post-6578-1271777453_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.