Gość ewa9961 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Nalewka z aronii 1,5 kg. aronii (w sezonie świeża,ale z mrozonej tez jest dobra) 1,5 kg.cukru ok. 400 wymytych lisci z wiśni lub 0.5 szklanki zagęszczonego soku wiśniowego 1 kwasek cytrynowy(20g) 2,5 litra wody 1 litr spirytusu Aronię,wodę i liście zagotować,potem przez 20 minut dusić na małym ogniu pod przykryciem. Przecedzić i do wywaru dodać cukier i kwasek cytrynowy. Po wystudzeniu dodać spirytus.Odstawic na kilka godzin i zlewac do butelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karisa Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Bardzo fajny przepis. Mąż robił według niego nalewkę w zeszłym roku. Bardzo fajny esencjonalny i cierpki smak. Godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoDomku Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Ja miałam okazje próbować nalewki z aronii zarówno w tym jak i poprzednim roku i szczerze mówiąc,to jest po prostu pyszna. Idealna na rozgrzanie w jesienne wieczory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwukropek Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 mmmmmm.....uwielbiam!!!!! Moja najukochańsza nalewka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.