Jolanta 11 Napisano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Chcie sie podzielic moja rada na oszczedzaniu bialek.Poniewaz sama kiedys wyrzucalam bialko z jajka kiedy bylo mi nie potrzebne,ale znalazlam swietny pomysl na ich przechowywanie,czyli mrozenie.Tak,tak mozena je zamrazac.Wlasnie uzbieralam sobie kilka takich bialek i dzis wlasnie pieke ciasto Pavlowa.Swietnie sie bialko ubilo.Kiedys czytalam w internecie wlasnie o zamrazaniu bialka,malo bylo informacji na ten temat.Sprobowalam wiec tego i od dzis nie wyrzuce zadnego bialka .Zachecam. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mart 14 Napisano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 super! w takim razie tez tak bede robila bo czasem zostaja bialka, trzymam je w lodowce z nadzieja ze cos z nich upichce a pozniej zapominam i ida do wyrzucenia, bede mrozila :grin: dziekuje za rade Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolanta 11 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Mart to jest naprawde oszczedzanie.Tak ja pisalam juz w odpowiedzi w ''pavlowej'' wlasnie pieklam ja z tych bialek wczesniej zamrozonych.Uwazam,ze lepiej sie ubijaja poniewaz sa dobrze schlodzone po rozmrozeniu. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andy8 6 Napisano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Ja też zawsze wyrzucałam białka bo nie wiedziałam,że można zamrażać.Jest wiele przepisów na ciasta w których wykorzystuje się tylko białka-jak myślicie jak długo mogą tak być zamrożone?Jola dziękuję że o tym napisałaś :mrgreen: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VipDelikatesy 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Ja do tej pory cały czas myślałem ze białek sie nie zamraża,ponieważ tracą swoje właściwości. Zresztą tutaj jest sporo informacji na ten temat Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.