Gość clyd3 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Witam, mam pytanie czy opłaca się zrobić olej smakowy z oleju nie oliwy. czy smak typowego oleju ( np: kujawskiego) da się zabić tymi dodatkami ziołami, przyprawami. jak ktoś już robił taki olej smakowy prosił bym o przepisik :grin: ;] Dziękuje czekam na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Do oleju można włożyć 2-3 ząbki czosnku również można dać gałązkę rozmarynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwukropek Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Skoro da się zrobić smakową oliwę, to i olej zapewne też :) Nawet w ten sam sposób :razz: Jak komuś się uda proszę podzielić się wrażeniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryg Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Da się, jak najbardziej. Warto poeksperymentować z aromtyzowanie wszelkich olejów - nie trzeba się kurczowo trzymać oliwy z oliwek. Spróbujmy np. oleju lnianego lub z pestek dyni. Też będzie świetny. Tylko olej musi być odpowiedniej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.