Gość aniawu73 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Witam, ostatnio podczas podróży na półwysep helski wstąpiłamdo restauracji o dosyć intrygująco brzmiącej nazwie Nordowi Mol, zaczerpnęłamstamtąd ciekawy przepis na Kaszubską sałatkę śledziową. Nie wiem czy dobrze udało mi się odtworzyćprzepis potrawy, którą jadłam. Przygotowałam ją w domu i była równie smaczna,co w restauracji. Smacznego :grin: 1. Sałatka śledziowa Składniki: - śledzie świeże a?la matias - jajko kurze - cebula - jabłko - ogórki kiszone - przyprawy - śmietana Porcję śledzia świeżego a?la matias nisko solonegomoczymy w przegotowanej wodzie. Następnie osuszamy i kroimy w paski. Dodatkitakie jak jabłko, cebulę myjemy i obieramy potem kroimy w kostkę. Śledzie wrazze wszystkimi dodatkami mieszamy w misce, doprawiamy pieprzem, następniedodajemy śmietanę kwaśną 18% i mieszamy wszystkie składniki. Gdyby ktoś chciał skosztować potrawy w restauracji: nazywa się Nordowi Mol (chyba taka jest oryginalna pisownia:), znajdziemy ją jadąc na półwysep helski w miejscowości Celbowo (między Redą a Puckiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam, sałatka bardzo smaczna, polecam na zbliżające się Święta :) Za przepis dziękuję i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.