Skocz do zawartości

Ciasteczka Arachidowe


Rekomendowane odpowiedzi

- 125 g mie?kkiego masła - 150 g masła arachidowego (najlepsze z kawałkami orzecho?w) - 210 g bra?zowego cukru - 1 rozmemłane jajko - 150 g ma?ki pszennej - po?ł łyz?eczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 80 g posiekanych orzecho?w arachidowych 1. Dwie blachy do pieczenia wyło?z? papierem do pieczenia. 2. W duz?ej misce utrzyj masło z masłem orzechowym na puszysta? mase?. Stopniowo dosypuj do niej cukier, cały czas mieszaja?c. 3. Powoli dolej jajko i cały czas ucieraj mase?, az? be?dzie gładka. 4. Do miski przesiej ma?ke?, proszek do pieczenia i so?l. 5. Dorzuc? posiekane orzechy i wyro?b gładkie ciasto. Owin? folia? spoz?ywcza? i wło?z? na po?ł godziny do zamraz?alnika. 6. Wła?cz piekarnik i nagrzej go do temperatury 190oC. 7. Utocz z ciasta 20 kulek, uło?z? je na blachach, pozostawiaja?c miedzy nimi sporo miejsca, bo ciasteczka wyrosna? i poszerza? sie?. Rozpłaszcz kulki dłonia? i wstaw do piekarnika. 8. Piecz je przez 15 minut, az? nabiora? złotobra?zowej barwy. Po wyje?ciu z piekarnika be?da? mie?kkie, stwardnieja? po paru minutach. Musza? tylko dobrze ostygna?c?.

post-4778-1280482106,1056_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.