zakalec Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 - 125 g mie?kkiego masła - 150 g masła arachidowego (najlepsze z kawałkami orzecho?w) - 210 g bra?zowego cukru - 1 rozmemłane jajko - 150 g ma?ki pszennej - po?ł łyz?eczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 80 g posiekanych orzecho?w arachidowych 1. Dwie blachy do pieczenia wyło?z? papierem do pieczenia. 2. W duz?ej misce utrzyj masło z masłem orzechowym na puszysta? mase?. Stopniowo dosypuj do niej cukier, cały czas mieszaja?c. 3. Powoli dolej jajko i cały czas ucieraj mase?, az? be?dzie gładka. 4. Do miski przesiej ma?ke?, proszek do pieczenia i so?l. 5. Dorzuc? posiekane orzechy i wyro?b gładkie ciasto. Owin? folia? spoz?ywcza? i wło?z? na po?ł godziny do zamraz?alnika. 6. Wła?cz piekarnik i nagrzej go do temperatury 190oC. 7. Utocz z ciasta 20 kulek, uło?z? je na blachach, pozostawiaja?c miedzy nimi sporo miejsca, bo ciasteczka wyrosna? i poszerza? sie?. Rozpłaszcz kulki dłonia? i wstaw do piekarnika. 8. Piecz je przez 15 minut, az? nabiora? złotobra?zowej barwy. Po wyje?ciu z piekarnika be?da? mie?kkie, stwardnieja? po paru minutach. Musza? tylko dobrze ostygna?c?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.