Patissier Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Składniki : - 2 jajka - 1,5 szklanki mąki - 1 szklanka mleka - cukier waniliowy 2 łyżeczki - 2 łyżki cukru - szczypta soli - 5 łyżek wody Wykonanie : Wszystkie składniki wymieszać za pomocą miksera. Wlać olej na patelnie i smażyć z jednej i z drugiej strony. Usmażone naleśniki odsączyć z tłuszczu za pomocą 2 widelców. Można posmarować dżemem lub twarożkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gekonica Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 również uwielbiam naleśniki, ale niestety ze względu na fakt, że ostatnio poszło mi trochę w bioderka to robię je znacznie rzadziej, no chyba ze wpada do mnie taki mały robaczek, który tak jak ja uwielbia naleśniki, lubimy razem je robić, bo naleśniki mają dużą powierzchnię dlatego można je na różne sposoby dekorować i wkładać do nich przeróżne dodatki, ostatnio mamy fazę na krojone owoce w syropach owocowych, pyszotka aż mi się zachciało naleśników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.