justhi Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Robiłam po raz pierwszy w tym roku na imieniny dla mamy. Smakowało, dlatego Wam polecam ten torcik 20 dag biszkoptów 2/3 kostki masła 3 i 1/2 szk. kremówki 3/4 szk. cukru pudru (+ 1/4 szk. do kleksów bitej śmietany, niekonieczne wg oryginału) 4 łyżki kakao (w oryginale 6 łyżek) 4 łyżki płatków czekoladowych (posypki) 4 łyżki kawy rozpuszczalnej typu cappuccino 6 śmietanfixów (nie było w przepisie, ale dodałam, żeby ładnie ubiła mi się śmietana) Średnią tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Biszkopty drobno pokruszyć (użyłam do tego malaksera), połączyć z masłem. Mieszanką wyłożyć dno tortownicy, włożyć na godzinę do lodówki. 1 i 1/2 szk. kremówki ubić z połową cukru pudru, kakao i 2 śmietanfixami, wyłożyć na biszkopty. Wstawić na godzinę do lodówki. 1 i 1/2 szk. kremówki ubić z resztą cukru pudru, kawą i 2 śmietanfixami. Warstwę z kremówką kakaową posypać 3 łyżkami płatków czekoladowych. Na to wyłożyć kawową bitą śmietanę. Wstawić na godzinę do lodówki. Pozostałą kremówkę ubić z 1/4 szk. cukru i 2 śmietanfixami. Nałożyć do szprycy z gwiazdkową końcówką, wycisnąć rozetki. Wierzch posypać resztą płatków czekoladowych. Przepraszam za jakość, ale zdjęcie jest zrobione telefonem komórkowym z gazety, bo za późno było, żeby zrobić "na żywo" :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justynas Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Super torcik, aż ślinka leci :mrgreen: muszę i ja spróbować :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Oprócz smaku drugim plusem jest to, że nie jest zbyt pracochłonny :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanna Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Wygląda pysznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.