Skocz do zawartości

Sznycle jarskie


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Sznycle jarskie

4 ziemniaki

1 jajko

2 marchewki

1/2 selera

1/2 pora

1 łyżka masła

1 łyżka posiekanej natki

gałka muszkatołowa,

sól, pieprz,

tymianek

tłuszcz do smażenia

Ziemniaki obrać, wrzucić na wrzątek, gotować 20 minut. Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce. Por oczyścić, pokroić w paski. Masło roztopić na patelni, wrzucić warzywa, smażyć 2-3 minuty, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Żółtko oddzielić od białka. Ziemniaki odcedzić, utrzeć z żółtkiem, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać warzywa i natkę, wymieszać. Białko ubić ze szczyptą soli, połączyć z ziemniakami.

Z masy formować sznycle, wkładać na rozgrzany tłuszcz, smażyć po 4 min z każdej strony.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.