AlCIA111 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Przepis jest na blaszkę wielkości tortownicy. Można również po dodaniu innych bakalii upiec w formie "keksówce". Jest bardzo dobra a co najważniesze zawsze się udaje. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jaja 3/4 szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dkg orzechów włoskich (drobno posiekanych) 10 dkg rodzynek 4 duże jabłka Wykonanie: Cukier i jajka ubić. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem, przesiać i dodać do jajek ciągle miksując. Nadal miksują dodać olej. rodzynki i orzechy. Na koniec dodać jabłka pokrojone w kostkę lub plasterki, wymieszać. Piec ok. 40 min w tem 180 Po upieczeniu można polać polewą lub posypać cukrem pudrem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.