Dorunia Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Znalazłam ten przepis na Wielkim Żarciu...zrobiłam,zasmakował nam i postanowiłam się nim z Wami podzielić...bardzo dobrze smakuje z dziczyzną,ale równie doby jest z pieczenią wieprzową 🙂 -2 dkg.suszonych grzybów -4 łyżki smalcu -1 cebula -3 łyżki mąki -15 dkg wędzonego boczku -3 łyżki koncentratu pomidorowego -2 ogórki kiszone -1 łyżka musztardy -1/2 szk.czerwonego wytrawnego wina(lub bulionu) -3 ząbki czosnku -sól,pieprz,cukier,papryka do smaku Grzyby namoczyć,ugotować,pokroić w paski.Boczek pokroić w paski i podsmażyć na patelni...dodać pokrojoną w piórka cebulkę,koncentrat pomidorowy i zasmażyć chwilkę,całość zalać wywarem z grzybów...dodać pokrojone w paski grzybki,ogórek i resztę składników. Doprawić solą,pieprzem,cukrem i papryką.Tak przygotowany sos zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i smalcu po czym zmieszać z winem:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapik Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Kurcze to naprawdę może być smaczne, bede próbował na weekendzie zrobić z kluskami kładzionymi na wode. Podzielę się z Wami efektami :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Myślę, że tu chodzi o cokolwiek co nie jest pieczarką :) A jeśli byłyby to świeże grzyby, to sos byłby chyba jeszcze lepszy :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Proszę, udanego sosu życzę i smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.