justhi Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 50 dag wieprzowiny bez kości 1/2 szk. śmietany czerstwa bułka 2 dag mąki 1/2 szk. mleka 2 jajka 8 dag przyprawy uniwersalnej (ja używam soli i pieprzu) natka pietruszki tłuszcz do smażenia FARSZ: czerstwa bułka sól, pieprz 1 1/2 dag suszonych grzybów 4 dag masła, cebula Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle, dodać zmieloną czerstwą bułkę. grzyby ugotować, drobno pokroić, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Mięso zemleć, dodać namoczoną i odciśniętą z mleka bułkę (wolę dodać bułkę tartą), jajka, przyprawę uniwersalną, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne zrazy, wkładać po łyżce farszu. Następnie oprószyć je mąką, obsmażyć na tłuszczu. Przełożyć do płaskiego rondla, podlać wywarem pozostałym z gotowania grzybów i dusić pod przykryciem 30 minut. Sos zagęścić mąką, dodać śmietanę. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Podawać z ziemniakami, kaszą perłową, gryczaną lub makaronem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam ! Justynko dziekuję za przepis --- zrazy super smaczne !!!!!! Pięknie pachniało podczas pieczenia . Polecam -coś innego z mięsa mielonego :) -POLECAM !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Mmmm... Figielku ale kusisz, kusisz tymi zrazami. Wyszły Ci rewelacyjne - gratuluję! :) Też będę musiała spróbować w najbliższym czasie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Ciekawy ten farsz...ja robiłam takie zrazy z mielonego,ale do środka wkładałam paprykę z porem i lekko smarowałam musztardą:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam ! Justynko dziekuję za przepis --- zrazy super smaczne !!!!!! Pięknie pachniało podczas pieczenia . Polecam -coś innego z mięsa mielonego :) -POLECAM !!!! Cieszę się, że Ci smakowały :) I nie są z wołowiny. Już je pomroziłaś na poniedziałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Tak cześć pomrożona i część zjedzona :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Witaj Doruniu! Czy do tego farszu dajesz surowa papryke i por? Z góry dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Witaj Elu :) Tak daję surową paprykę i surowy por do środka i w trakcie gotowania to wszystko zmięknie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.