Skocz do zawartości

Zrazy Zawijane Podstoliny


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

80 dag chudej wieprzowiny bez kości 10 dag słoniny 1 szk. bulionu 1 szk. czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz 2 łyżki ostrej musztardy 2 łyżki masła 1 łyżka mąki FARSZ: 1/2 szk. startego suchego razowego chleba 2 spore cebule 2 łyżki masła 2 jajka sól, pieprz Przygotowujemy farsz: posiekaną cebulę szklimy na maśle, mieszamy z solą i pieprzem, chlebem razowym i surowymi jajkami. Umyte i osuszone mięso kroimy na cienkie płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy, smarujemy musztardą i na każdy nakładamy farsz. Zwijamy w rulon, spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nitką, oprószamy mąką i obsmażamy na maśle. Rondel wykładamy cieniutkimi plasterkami słoniny, przekładamy zrazy, zalewamy bulionem i dusimy na niewielkim ogniu ok. 30 minut. Wlewamy wino, mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut, odparowując trochę sos. Podajemy z francuskimi kluskami i sałatą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.