Skocz do zawartości

Piersi Z Kurczaka Z Kolorowym Risotto


Elzbieta74

Rekomendowane odpowiedzi

  • SKŁADNIKI:
  • 2 torebki ryżu (20dag.)
  • 1 mały por lub 1 cebula
  • 2 papryki (czerwona i żółta)
  • 1 groszek konserwowy
  • 10 dag.płatków kukurydzianych Corn Flakes
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • sól,pieprz,Ziarenka Smaku Winiary,przyprawa do kurczaka
  • natka pietruszki do przybrania
  • SURÓWKA:kapusta pekińska (poszatkować),marchewka (zetrzeć na tarce o grubych oczkach),majonez,sól,pieprz
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem Ziarenek Smaku.Pora pokroić w cienkie półplasterki, z papryki usunąć nasiona,pokroić w kostkę,groszek konserwowy odcedzić.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić paprykę i pora,podsmażyć,dodać ryż i groszek,chwilę podsmażać,doprawic przyprawami,dokładnie wymieszać.Płatki kukurydziane rozkruszyć.Piersi z kurczaka umyć,wysuszyć,rozkroić na kotlety,(można lekko rozbić),posypać przyprawą do kurczaka,solą i pieprzem,odstawić na 15 minut.Następnie piersi obtoczyć w jajku i płatkach kukurydzianych,smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Składniki surówki wymieszać.Na talerzu ułożyć porcję risotto,usmażoną pierś i surówkę,przybrać natką pietruszki.SMACZNEGO!

post-23351-099430000 1296814939_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.