Skocz do zawartości

Zupa Kukurydziana


basga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis z netu wypatrzony a dziś zrobiony.Troszkę zmieniłam bo np.nie dałam kaszki manny i papryki a cebulę dałam suszoną ale przepis podaję taki jaki miałam. kukurydza, 2 puszki po 285 g cebula szczypiorek czerwona papryka, pół dużej sztuki bulion drobiowy, 5 szklanek kaszka manna, 35 g sól, pieprz i pieprz cayenne, do smaku ser żółty do posypania Kukurydzę osączyć z zalewy i wraz z posiekaną cebulką i szczypiorkiem zmiksować w blenderze razem z bulionem . Przelać do garnka, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Kaszkę mannę rozmieszać w małej ilości wody i wlać do zupy. Mieszać do zgęstnienia. Paprykę obrać i pokroić w kosteczkę. Można dodać ją do zupy i chwilę razem gotować, można też posypać nią zupę na talerzach tuż przed podaniem. Ja jeszcze zabieliłam śmietaną bo tak lubię :) Zupą podawać posypaną żółtym serem,ja jeszcze sypnęłam koperku.:post-4359-026998600 1297171922_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.