chocolate22 Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Witam. Potrzebuję natychmiastowej porady. Ostatnio piekłam ciasto. Mój chłopak uwielbia wszelkie słodkości więc postanowiłam, że trochę (jak na mnie) poeksperymentuję co do masy. Tak więc kupiłam dwie puszki mleka skondensowanego słodkiego gotowałam 30min. Po ostudzeniu masa była bardzo gęsta. Problem rozpoczął się gdy zawartość owych puszek utarłam z jedną kostką masła. Masa stała się rzadka. Miałam nadzieję, że w lodówce zastygnie jednak tak się nie stało :razz: to była totalna klapa. Biszkopty wysuwały się spod siebie, masa wypływała. Jednak była bardzo pyszna.. Nasuwa się więc moje pytanie. Jak mogłabym zagęścić tę masę? Ewentualnie jeśli znacie to czy moglibyście podać mi jakiś niezawodny przepis na mega słodką masę? Czekam na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.