Gość Rencista Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Składniki: 1 kalafior dość duży 2 całe jajka 15 dkg bułki tartej 6 łyżek koperku lub pietruszki drobno posiekanej 1 łyżeczka zmielonego kminku 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej na czubku łyżki cukru sól i pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Przygotowanie: Kalafior podzielić na różyczki,zalać gorącą, osoloną wodą, dodać cukier i ugotować. Odcedzić i rozgnieść widelcem na pire i wystudzić. Należy bardzo dokładnie odsączyć aby kalafior był w miarę suchy. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekany koperek lub pietruszkę, sól, pieprz, kminek, gałkę muszkatołową i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Podawać z ziemniakami z roztopionym masłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aanutka Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 i zapowiada się smakowicie. Mój syn nie je mięsa, więc takie potrawy to dla mnie ratunek. Dzięki - jutro zrobię kalafiorową niespodziankę. Pozdrawiam! 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tutunia Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Dzięki za przepis. Poczekam do lata aż kalafiory będą tańsze i wtedy zrobię. Napewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.