Gość Rencista Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Składniki: 1 kalafior dość duży 2 całe jajka 15 dkg bułki tartej 6 łyżek koperku lub pietruszki drobno posiekanej 1 łyżeczka zmielonego kminku 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej na czubku łyżki cukru sól i pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Przygotowanie: Kalafior podzielić na różyczki,zalać gorącą, osoloną wodą, dodać cukier i ugotować. Odcedzić i rozgnieść widelcem na pire i wystudzić. Należy bardzo dokładnie odsączyć aby kalafior był w miarę suchy. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekany koperek lub pietruszkę, sól, pieprz, kminek, gałkę muszkatołową i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Podawać z ziemniakami z roztopionym masłem. Cytuj
aanutka Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 i zapowiada się smakowicie. Mój syn nie je mięsa, więc takie potrawy to dla mnie ratunek. Dzięki - jutro zrobię kalafiorową niespodziankę. Pozdrawiam! 8) Cytuj
tutunia Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Dzięki za przepis. Poczekam do lata aż kalafiory będą tańsze i wtedy zrobię. Napewno! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.