Skocz do zawartości

Kotlety z kalafiora


Gość Rencista

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rencista

Składniki: 1 kalafior dość duży 2 całe jajka 15 dkg bułki tartej 6 łyżek koperku lub pietruszki drobno posiekanej 1 łyżeczka zmielonego kminku 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej na czubku łyżki cukru sól i pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Przygotowanie: Kalafior podzielić na różyczki,zalać gorącą, osoloną wodą, dodać cukier i ugotować. Odcedzić i rozgnieść widelcem na pire i wystudzić. Należy bardzo dokładnie odsączyć aby kalafior był w miarę suchy. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekany koperek lub pietruszkę, sól, pieprz, kminek, gałkę muszkatołową i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Podawać z ziemniakami z roztopionym masłem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.