Skocz do zawartości

Udka Kurczaka Nadziewane Szpinakiem


kuchareczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

filety udek kurczaka bez skóry ok 16 szt.

szpinak mrożony

ser żótły ostry ewentualnie typu gorgonzola

kucharek lub innego rodzaju przyprawa

pieprz naturalny

przyprawa do kurczaka

Szpinak wrzucić do garnka, dodać trochę masła, czosnek, sól, pieprz gotować, aż będzie miękki i wygotuje się woda. Zaciągnąć surowym żóltkiem. Wystudzić.

Udka osuszyć, rozłożyć jena czystym blacie, przyprawić pieprzem, kucharkiem oraz przyprawą do kurczaka.

Nałożyć szpinak i ser żółty.

post-24160-066003200 1300979397_thumb.jp

Zwinąć je w roladki, spiąć wykałaczką i włożyć do naczynia żaroodpornego. Obsypać je jeszcze lekko przyprawą do kurczaka.

Włożyć do piekarnika, piec ok 60 minut.

post-24160-040359800 1300979557_thumb.jp

http://wkuchniiwogrodzie.blogspot.com/

Edytowane przez kuchareczka_m
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.