Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg szynki cielęcej (użyłam wieprzowej)

pęczek dymki

2 średnie marchewki

łyżka masła

2 łyżki posiekanej zieleniny (szczypiorek, natka, zielone części dymki)

sól, biały pieprz, czerwona papryka w proszku

4 jajka

8 małych cebulek

2 pomidory

50 dag fasolki szparagowej z puszki

Dymkę pokroić w krążki, marchew w drobną kostkę (ja: starłam na tarce jarzynowej, na dużych oczkach). Warzywa smażyć na łyżce masła przez 10 minut. Dołożyć posiekaną zieleninę, wsypać sól, pieprz i paprykę, wymieszać. Jajka rozbełtać, wlać do warzyw, smażyć mieszając aż się zetną.

Mięso rozciąć, nałożyć masę warzywno-jajeczną, zaszyć. Wierzch natrzeć przyprawami. Pieczeń przłożyć do brytfanny, zalać filiżanką gorącej wody lub bulionu mięsnego. Piec 70-80 minut w 200st.C. Podlewać wodą (ja: pieczeń włożyłam do rękawa do pieczenia i nie dodawałam poniższych warzyw)

Cebulki dołożyć do mięsa na 15 minut przed końcem pieczenia. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na plastry, posypać pieprzem i papryką, podgrzać razem z pieczenią. Fasolkę szparagową odsączyć, również podgrzać.

Mięso przełożyć na ogrzany półmisek, obłożyć cebulkami, pomidorami i fasolką. Przed podaniem pieczeń pokroić w plastry, serwować z ziemniakami pieczonymi w folii.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.