justhi Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 1 kg szynki cielęcej (użyłam wieprzowej) pęczek dymki 2 średnie marchewki łyżka masła 2 łyżki posiekanej zieleniny (szczypiorek, natka, zielone części dymki) sól, biały pieprz, czerwona papryka w proszku 4 jajka 8 małych cebulek 2 pomidory 50 dag fasolki szparagowej z puszki Dymkę pokroić w krążki, marchew w drobną kostkę (ja: starłam na tarce jarzynowej, na dużych oczkach). Warzywa smażyć na łyżce masła przez 10 minut. Dołożyć posiekaną zieleninę, wsypać sól, pieprz i paprykę, wymieszać. Jajka rozbełtać, wlać do warzyw, smażyć mieszając aż się zetną. Mięso rozciąć, nałożyć masę warzywno-jajeczną, zaszyć. Wierzch natrzeć przyprawami. Pieczeń przłożyć do brytfanny, zalać filiżanką gorącej wody lub bulionu mięsnego. Piec 70-80 minut w 200st.C. Podlewać wodą (ja: pieczeń włożyłam do rękawa do pieczenia i nie dodawałam poniższych warzyw) Cebulki dołożyć do mięsa na 15 minut przed końcem pieczenia. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na plastry, posypać pieprzem i papryką, podgrzać razem z pieczenią. Fasolkę szparagową odsączyć, również podgrzać. Mięso przełożyć na ogrzany półmisek, obłożyć cebulkami, pomidorami i fasolką. Przed podaniem pieczeń pokroić w plastry, serwować z ziemniakami pieczonymi w folii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.