Skocz do zawartości

Sałatka z tuńczyka


balbinka

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo 2 cebule 3 tuńczyki w sosie własnym duży słoik majonezu 10 dkg sera żółtego 10 dkg masła zamrożonego 1 puszka kukurydzy Białko zetrzeć na grubej tartce.Posolić.Cebulę pokroić w kostkę,ser,żółtka i zamrożone masło zetrzeć na drobnej tartce,tuńczyki odcedzić z zalewy. Sałatkę układa się warstwami.Kolejno od spodu: -ser -1,5 tuńczyka -0,5 majonezu -starte masło -cebula -1,5 tuńczyka -kukurydza -0,5 majonezu -starte żółtka Sałatkę najlepiej układać w szklanej misce bo ciekawie wygląda.Składniki można pomniejszyć,gdyż porcja ta jest na spora liczbe osób. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Znam tę /no z małymi modyfikacjami/ sałatkę od paru dobrych lat pod nazwą "kijowska". Poradzę osobom, chcącym jej spróbować, aby darowali sobie to masło - jest tłuste i "rośnie" w ustach. W moim przepisie nie ma kukurydzy, za to dwie warstwy cebuli. Daję też więcej jaj i 2 puszki tuńczyka zamiast 3 - ale to wszystko kwestia gustu i smaku. Aaa... i nie kupujcie tuńczyka tzw. sałatkowego, TYLKO w kawałkach,

Ostrzegam - to nie jest sałatka lekkostrawna!!! Ale rewelacyjnie smaczna! Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.