Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
codogara

Sorbet Arbuzowy

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

  • 0,5kg arbuza
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pół kieliszka szampana
Przygotowanie:

Obranego ze skórki oraz pestek arbuza miksujemy z pozostałymi składnikami. Następnie wkładamy do plastikowego naczynka i mrozimy przez 30 min. Po tym czasie wyciągamy i niszczymy grudki lodu widelcem, następnie wkładamy na 1,5 h. Gdy sorbet się zamrozi wyciągamy go i miksujemy, po czym nakładamy do salaterek. Smacznego

Zapraszam na mój blog http://www.codogara.pl oraz http://www.facebook.com/Codogara

post-25080-056200800 1307524311_thumb.jp

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość milam

Arbuzy nadają się świetnie na sorbety, podobnie jak cytryny. Bardzo polecam sorbet cytrynowy, bo odświeża i oczyszcza jamę ustną ze smaków, co pomaga w ocenie różnych dań. :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.