codogara Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Składniki: pęczek młodej marchewki sok z cytryny kwaśna śmietana 18% masło cukier sól Przygotowanie: Do garnka z zimną, lekko osoloną wodą (pamiętajcie wszystko co rośnie w ziemi dajemy do zimnej wody, a co nad ziemią to do wrzątku) wrzucamy pokrojoną w kosteczkę marchew. Gotujemy, aż będzie miękka ? lecz nie może się rozwalać ( ja jako dziecko uwielbiałem całkowicie rozgotowaną marchewkę, moja babcia zresztą tylko taką przygotowywała. Dziś wolę większą strukturę). Po ugotowaniu odcedzamy ją i dodajemy dwie łyżki masła. Podsmażamy lekko na ogniu. Potem dodajemy sok z 1/4 cytryny oraz otartą skórkę z tej 1/4. Następnie dodajemy 2 łyżki śmietany i łyżkę cukru ? w zależności jak słodka była marchew oraz jak słodką przystawkę chcemy mieć. Smacznego Zapraszam na mój blog: https://www.codogara.pl oraz https://www.facebook.com/Codogara Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.