Skocz do zawartości

Marchew Gotowana W Kosteczkę Mojej Babci


codogara

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

  • pęczek młodej marchewki
  • sok z cytryny
  • kwaśna śmietana 18%
  • masło
  • cukier
  • sól
Przygotowanie:

Do garnka z zimną, lekko osoloną wodą (pamiętajcie wszystko co rośnie w ziemi dajemy do zimnej wody, a co nad ziemią to do wrzątku) wrzucamy pokrojoną w kosteczkę marchew. Gotujemy, aż będzie miękka ? lecz nie może się rozwalać ( ja jako dziecko uwielbiałem całkowicie rozgotowaną marchewkę, moja babcia zresztą tylko taką przygotowywała. Dziś wolę większą strukturę). Po ugotowaniu odcedzamy ją i dodajemy dwie łyżki masła. Podsmażamy lekko na ogniu. Potem dodajemy sok z 1/4 cytryny oraz otartą skórkę z tej 1/4. Następnie dodajemy 2 łyżki śmietany i łyżkę cukru ? w zależności jak słodka była marchew oraz jak słodką przystawkę chcemy mieć. Smacznego

Zapraszam na mój blog: http://www.codogara.pl oraz http://www.facebook.com/Codogara

post-25080-001659800 1309333029_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.