Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

SKLADNIKI: - 1 kg miesa gulaszowego - 2 duże cebule - 2 papryki czerwone i po 1 zielonej i żółtej - 1 kg ziemniaków - 1-2 kg pieczarek - koncentrat pomidorowy - tłuszcz najlepiej smalec - makaron duże świderki (zamiast klusek lanych) - przyprawy: przyprawa do gulaszu, papryka ostra słodka, czosnek granulowany, majeranek, pietruszka sól, pieprz, kucharek/ PRZYGOTOWANIE: Pokroić w kostkę mięso i podsmażyć na smalcu. Posiekać cebulę i zrumienić. Połączyć oba składniki. Chwile smażyć. Pokroić paprykę w kostkę, pieczarki małe na 4 części duże w kostkę i dodać do mięsa. Dusić przez 90 min. (jeśli mięso jest twarde dusić do skutku) W trakcie uzupełniać wodą. Ziemniaki pokroić w kostkę 1x1 i dodać do zupy. Dusimy jeszcze tak około 30 minut aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Dodajemy koncentrat do smaku i koloru i resztę przypraw, pod koniec dodajemy wcześniej ugotowany makaron. TAK WYGLĄDA MOJA WERSJA TEJ ZUPY. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.