Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
aanutka

Gołąbki jarskie

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

3 torebki ryżu, 1/2 kg cebuli, 1/2 kg pieczarek, olej do smażenia, kapusta zwykła lub włoska, sól, pieprz, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, bulion warzywny w kostce.

Wykonanie:

Farsz-

Ryż ugotować na sypko, wysypać z torebek. Cebulę zeszklić na patelni, dodać do ryżu. Pieczarki pokroić w plasterki, przesmażyć na patelni po cebuli. Dodać do ryżu. Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Kapusta:

Obrać zewnętrzne liście, wykroić głąb, sparzyć kapustę wrzątkiem ze wszystkich stron - odcedzić z wody. Pojedynczo zdejmować liście - jeśli mają grube, twarde żyły, ściąć je z wierzchu lub rozbić.

Na każdy liść nakładać farsz, zawinąć do środka brzegi, potem cały liść.

Dno dużego garnka wyłożyć pozostałą kapustą, ułożyć zwinięte gołąbki. Przygotować zalewę Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. Polecam, pozdrawiam, smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.