Skocz do zawartości

Domowe Pierogi Z Serem I Rodzynkami


codogara

Rekomendowane odpowiedzi

Domowe pierogi z białym serem i rodzynkami

Składniki:

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 szklanki wrzątku
  • sól
Farsz:

  • 40 dag białego sera tłustego
  • śmietana kwaśna 18%
  • cynamon
  • cukier
  • 1 żółtko
  • rodzynki
Dołączona grafika

Przygotowanie:

Namaczamy pół szklanki rodzynek we wrzątku (lub w rumie). Wsypujemy do miski mąkę i zalewamy ją połową szklanki wrzątku ? mieszamy całość łyżką. Gdy wszystko lekko przestygnie dodajemy żółtko, olej oraz szczyptę soli. Wyrabiamy całość w malakserze, albo ręcznie. Odstawiamy do odpoczęcia na ok. 30 min. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkujemy i wykrawamy krążki szklanką. Farsz powstaje z połączenia sera z 1 łyżką śmietany, żółtkiem oraz cukrem i szczyptą cynamonu do smaku. Wyrabiamy farsz. Nakładamy do każdego krążka ciasta jedną łyżeczkę farszu i kilka rodzynek. Zaklejamy i wrzucamy do lekko osolonej, wrzącej wody. Po wypłynięciu gotujemy kilka minut. Smacznego!

Po więcej przepisów i zdjęć zapraszam na http://www.codogara.pl oraz http://www.facebook.com/Codogara

post-25080-033364000 1309764506_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.