Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Emillia

Ostre Ogórki Kiszone Z Chili Oraz Ostrą Papryką!

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

* Ogórki

* koper

* pieprz prawdziwy

* korzeń chrzanu

* liść laurowy

* czosnek

* liść wiśni

* papryczka chili zielona

* papryczka chili czerwona

* papryka ostra

Proporcje nie zostały napisane gdyż to zależy od tego ile mamy słoików.

Do tych że słoików wkładamy kilka ziarenek pieprzu prawdziwego, korzeń chrzanu, liść laurowy, liść wiśni, i co ważne sporo kopru oraz czosnku gdyż to właśnie koper i czosnek nadają najlepszego smaku.

Paprykę chili kroimy na dość małe kawałki i dodajemy do słoików (u mnie jednak czerwona papryka chili starczyła na sześć słoików).

W słoiku powinna się znaleźć papryka chili czerwona oraz zielona ( jeśli mamy jeden kolor dodajemy po prostu podwójną proporcję).

Umyte ogórki, całe bądź pokrojone w ćwiartki wkładamy do słoików.

Zasypujemy każdy słoik (litrowy) 1 czubatą łyżką soli oraz jedną łyżką papryki ostrej. ( ja dodałam również niedużą łyżkę pieprzu mielonego)

Zalewamy wszystko gorącą ale nie wrzącą wodą.

Zakręcamy i odstawiamy.

post-25837-0-98541700-1312280274_thumb.j

post-25837-0-86772900-1312280319_thumb.j

post-25837-0-58170000-1312280401_thumb.j

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.