Skocz do zawartości

Emillia

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    69
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Emillia

  • Tytuł
    Stały bywalec
  • Urodziny 27.06.1985

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Zainteresowania
    Przede wszystkim kuchnia :)
    Jestem świeżo upieczoną mamą i żoną więc czas na poszukiwanie nowych inspiracji i dokształcanie swoich umiejętności kulinarnych :)
  1. Ziemniaki, buraczki, kotlety mielone nadziewane szynko i ogórkiem oraz kompocik ze śliwek :)
  2. Jak już ogórki zostaną zalane to i tak wszystko osiądzie na dno, dlatego ja co kilka dni przekładam je, raz wieczkiem do dołu raz do góry.
  3. Bigos a wieczorem kiełbaska z grilla
  4. Mama nadzieję że będzie smakowało tak jak mojej małej rodzince :smile: Pozdrawiam :smile: P.S. u mnie dziś słońce i jako taki upał więc coś się ruszyło. Ale na jak długo ...
  5. Ziemniaczki z koperkiem, kurczak smażony, kapusta zasmażana ze śmietaną oraza kompot ze śliwek :)
  6. Im więcej czosnku tym lepiej ;) cieszę się że smakowały... pozdrawiam!!!
  7. Witam, dziękuję za przepis... co prawda zrobiła to troszkę po swojemu :smile: Skorzystałam z masy, przełożyłam do małych miseczek i posypałam wiórkami kokosowymi ... Po nałożeniu na talerzyk polałam sokiem z jagód (z własnej spiżarki)... Po prostu pucha... Jestem fanką kawy więc następnym razem spróbuję zrobić kawowe wydanie tej przepysznej masy :smile: Jeszcze raz dziękuję za przepis i pozdrawiam!
  8. Emillia

    Powidła śliwkowe

    Witam, nigdy nie robiłam powideł, w tym roku chyba się skuszę... jednak mam pytanie: jaki ocet dodajecie?
  9. Ja sporo razy mroziłam zarówno wędlinę jak i kiełbasę ... Mrożę warzywa, owoce, sery też mi się zdarzało :) Ciasto na pierogi i kilka innych rzeczy...
  10. Ja nie pasteryzowałam. Kiedy zalałam gorącą zalewą odwróciłam do góry dnem i samo załapało. A ogórki są na prawdę pyszne. Już następnego dnia wieczorem próbowaliśmy :)
  11. Bardzo dziękuję za link... nie zauważyłam jej wcześniej :blush: Pozdrawiam!
  12. Proszę bardzo: 1 szklanka mąki pszennej, ok 1/8 szklanki ciepłej wody, 1 łyżka miękkiego masła szczypta soli z podanych składników ugnieść ciasto i odstawić na 20 minut... po tym czasie rozwałkować podsypując mąką... cieniutkie placki smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu... piec na jednej stronie do czasu kiedy pojawią się "bąbelki", wtedy przewrócić na drugą stronę... (jak już patelnie się rozgrzeje zmniejszyć temperaturę gdyż jak się zrobi na wysokiej przy zawijaniu potrafią placki pękać) Smacznego!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.