Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

  • 40 dag sera mielonego
  • 1 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 3,5 łyżki żelatyny
  • 2 galaretki
  • 1 kostka margaryny lub masła
  • 1 szkl. mleka
Przygotowanie:

W 1 szklance ciepłego mleka rozpuszczamy 3,5 łyżki żelatyny. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Po paru minutach miksowania wrzucamy ser i ubite oddzielnie białka. Do tej masy wędruje rozpuszczona i wystudzona żelatyna. Intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudy. Całość wylewamy do tortownicy (można zrobić wersje jednoosobowe – w kubeczkach lub wersję babkową w keksowniku) wyłożonej folią spożywczą, po schłodzeniu (ok. 1 h) układamy na masie owoce (najlepiej maliny) i zalewamy lekko stężałymi galaretkami. Smacznego

http://www.codogara.pl/2561/nieziemski-sernik-na-zimno/

post-25080-0-93861500-1312965473_thumb.j

post-25080-0-56800700-1312965494_thumb.j

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.