Dorunia Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Składniki: -3 kg.buraczków czerwonych -1/2 kg.papryki czerwonej -3 spore cebule Zalewa: -1 szk.wody -1 szk.oliwy -1 szk.octu 10% -1 1/2 łyżki cukru -1 1/2 łyżki soli Buraki ugotować do miękkości,ostudzić,obrać i zetrzeć na jarzynówce.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki zalewy zagotować w sporym garnku i wrzucić do niej pokrojoną cebulę i paprykę...na wolnym ogniu gotować wszystko około 20 min...po tym czasie dorzucić buraczki i gotować jeszcze 10 min. po upływie 10 min.gotującą sałatkę nakładać do słoików,szybciutko zakręcać i stawiać do góry dnem. Nie pasteryzować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Dzisiaj zrobiłam jeszcze jedną porcję tej pysznej sałatki...wyszło mi 10 słoiczków :)Mamie ona bardzo smakuje i chyba jeszcze mnie skusi,żebym ją zrobiła 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 używasz oliwy z oliwek czy oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Do tej sałatki użyłam oleju kujawskiego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 no to ja wezmę słonecznikowy bo ostatnio tylko taki używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotr Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 przepis super .pyszne buraczki zajada się cała moja rodzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Bardzo się cieszę,że buraczki smakują :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi