Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Dorunia

Buraczki Z Papryką I Cebulką Bez Pasteryzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: -3 kg.buraczków czerwonych -1/2 kg.papryki czerwonej -3 spore cebule Zalewa: -1 szk.wody -1 szk.oliwy -1 szk.octu 10% -1 1/2 łyżki cukru -1 1/2 łyżki soli Buraki ugotować do miękkości,ostudzić,obrać i zetrzeć na jarzynówce.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki zalewy zagotować w sporym garnku i wrzucić do niej pokrojoną cebulę i paprykę...na wolnym ogniu gotować wszystko około 20 min...po tym czasie dorzucić buraczki i gotować jeszcze 10 min. po upływie 10 min.gotującą sałatkę nakładać do słoików,szybciutko zakręcać i stawiać do góry dnem. Nie pasteryzować :)

post-2690-0-96884800-1316711203_thumb.jp

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj zrobiłam jeszcze jedną porcję tej pysznej sałatki...wyszło mi 10 słoiczków :)Mamie ona bardzo smakuje i chyba jeszcze mnie skusi,żebym ją zrobiła :smile:

post-2690-0-97379600-1317040120_thumb.jp

post-2690-0-54117200-1317040134_thumb.jp

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

używasz oliwy z oliwek czy oleju?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no to ja wezmę słonecznikowy bo ostatnio tylko taki używam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.