Skocz do zawartości

Buraczki Z Papryką I Cebulką Bez Pasteryzacji


Dorunia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: -3 kg.buraczków czerwonych -1/2 kg.papryki czerwonej -3 spore cebule Zalewa: -1 szk.wody -1 szk.oliwy -1 szk.octu 10% -1 1/2 łyżki cukru -1 1/2 łyżki soli Buraki ugotować do miękkości,ostudzić,obrać i zetrzeć na jarzynówce.Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki zalewy zagotować w sporym garnku i wrzucić do niej pokrojoną cebulę i paprykę...na wolnym ogniu gotować wszystko około 20 min...po tym czasie dorzucić buraczki i gotować jeszcze 10 min. po upływie 10 min.gotującą sałatkę nakładać do słoików,szybciutko zakręcać i stawiać do góry dnem. Nie pasteryzować :)

post-2690-0-96884800-1316711203_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.