Skocz do zawartości

Deser karmelowy


kleopatra

Rekomendowane odpowiedzi

budyń karmelowy albo toffi pół litra mleka bita śmietana (ubita z kremówki z cukrem albo Śnieżka z torebki, albo w sprayu) łyżka albo dwie ajerkoniaku wiórki czekoladowe albo kakao do posypania ciasteczka albo dowolne owoce do dekoracji przygotowanie: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, pamiętając żeby nie dodać za mało mleka, musi nam wyjść krem, a nie sztywny budyń. Po ostygnięciu nałożyć warstwę do salaterki, na to cienką warstewkę śmietany ubitej z ajerkoniakiem, potem znów budyń, bitą smietanę, budyń i dekoracyjny kleks śmietany. Deser posypujemy czekoladą i dekorujemy. Bitej śmietany powinno być raczej mniej niż więcej, w przeciwnym razie deserek może wyjść Wam za słodki. Lepiej sypnąć ciut więcej cukru do budyniu. Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.