Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
zulka

Kolorowy Ryż

Rekomendowane odpowiedzi

A ja ryż lubię tak: na patelni smażę trochę mrożonego groszku ze startą na cienkie talarki marchewką. Do tego dodję jedno smażone na twardo i rozdrobnione jajko oraz usmażone wcześniej pieczarki i posiekany szczypiorek. na koniec dodaję do tego ugotowany wcześniej ryż i mieszam. Podgrzewam, aż wszystko będzie ciepłe, ewentulanie doprawiam solą i pieprzem. Potem już tylko zajadam ze smakiem, nawet bez żadnch dodatków, choć bardzo smakuje z pomidorem posypanym pokrojoną na drobno cebulą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przecież to jest risotto z warzywami -.- A myślałam, że może wariacja na temat barwienia ryżu domowymi barwnikami z warzyw. Dla dzieciaków jedzenie takiego ryżu pewnie byłoby frajdą... :)

@marysi_co Czerwony jest całkiem smaczny. Próbowałaś czarnego? Czasami dodaję do zup, nie robi się taki miękki, jak zwykły biały i dobrze komponuje się ze słonym mięsnym bulionem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.