sylwuśka Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 hej słuchajcie każdy przepis na przetwory zawiera ich dużo np: 3kg czegoś 4 kg czegoś itd. do tego wszystkiego jest szklanka octu lub więcej. a mi się rozchodzi o to, że robie mniejsze ilości przetworów. A w tym roku bardziej z nimi się zapoznaje. I robiąc zalewy na mniejsze ilości chciała bym wiedzieć jak się obchodzi z octem by nie przesadzić. Mam nadzieję, że zrozumiale napisalam ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Musisz wszystkie produkty podzielić np. przez dwa jeśli chcesz robić z połowy, lub przez cztery jeśli z ćwiartki. 4 kg ogórków : 4 = 1kg 2 łyżki soli : 4 = 1/4 łyżki 1 szklanka octu : 4 = 1/4 szklanki 3 łyżki cukru : 4 = 3/4 łyżki To nie jest przepis tylko przykładowe wyliczenie proporcji. Życzę powodzenia i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Mi ogólnie chodziło, bo chciałam troche sama poeksperymentować z warzywami. I jakąś zalewe sama dobrać. I dlatego chodziło mi o ten ocet. No a robiąc właśnie te inne przetwory to sobie dziele, ale niekiedy właśnie nie da rady aż tak tego podzielic :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.