sylwuśka Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 KLUSKI ZIEMNIACZANE: ziemniaki ( w zależności od liczby osób ) mąka 1 jajko zasmażka: cebula bekon dodatkowo: twaróg magii Ziemniaki potarkować na tarce o małych oczkach. Dodać jajko i mąkę, tak by masa była bardzo gęsta. Następnie nakładamy kilka łyżek masy na talerz i oddzielając łyżką wrzucamy na wrzątek( do wrzątku można dodać trochę oleju). Kluski są gotowe gdy będą pływamy po wierzchu i woda lekko się spieni. Wyciągamy wszystko najlepiej durszlakiem i opłukujemy wszystko zimną wodą. Nakładam na talerz posypujemy twarogiem polewamy tłuszczem lejemy magii i gotowe :) Nie dodaje do masy soli, ponieważ sole wodę no i później dodaje magii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Ja masę nakładam porcjami na deskę do krojenia plastikową i łyżką maczaną we wrzątku wrzucam małe kluseczki na wrzątek osolony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.