teresap Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Danie na każdą okazje naprawdę polecam U mnie znikło ze stołu i nie zrobiłam zdjęcia ale obiecuję że przy najbliższej okazji wstawię Około 1,5 kg karkówki pokrojonej w plastry i rozbitej jak kotlet i lekko posolić czy tylko oprószyć wegeto zaznaczam minimalnie Układamy ciasno i warstwowo w żaroodpornym naczyniu przekładając pieczarkami pokrojonymi w plastry ( pieczarki podsmażyć bez tłuszczu aby odparowała woda )Ja robiłam z kurkami mrożonymi (+- ½ l.) Śmietanę kremówkę 30 ubić i wymieszać z zupą cebulową w proszku (ja zapomniałam i nie ubiłam) Zalać mięso tak żeby było przykryte Piec około 2 godzin to zależy od ilości i jakości mięsa Wszyscy jednogłośnie stwierdzili PYSZNE :excl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Brzmi bardzo smakowicie - chyba skuszę się w najbliższy weekend, pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 bardzo podobny przepis,wypróbowany z tego przepisu przez moją rodzinę. Pychotka! Ja używałam zupy cebulowej Knorra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Robiłam dziś jeszcze raz tylko teraz z 18% śmietano dobre ale to już nie to, czyli stanowczo śmietana 30% No i bardzo przepraszam za duplikat nie zauważyłam POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 No i skusiłam się na ten karczek Tereniu - wyszedł rewelacyjny, rozpływał się w ustach :smile: Podałam go dość "wymagającym" gościom i wszyscy stwierdzili, że to mięsko jest przepyszne :grin: Ja od siebie dodałam tam jeszcze cebulę (bo ją bardzo lubię) :happy: A mięsa nie obsypywałam solą ani Vegetą, tylko dodałam zupę w proszku - i wszystko było odpowiednio doprawione, tylko jeść, jeść i jeść... Dzięki za przepis :grin: Ps. ten drugi też wypróbuję, w sumie powinnam zrobić go w pierwszej kolejności, ale jakoś tak wyszło :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Wow !!! wygląda rewelacyjnie :blink: ...czy ta śmietana podczas pieczenie nie zawrzy się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Witam i zachęcam do wypróbowania bo śmietana się nie warzy :smile: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.