ali Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 patisony, cukinia lub kabaczek czosnek koper cebula Zalewa: 12 szklanek wody 1,5 szklanki octu 9 dkg soli 12 dkg cukru liść laurowy ziele ang. Patisony w całości /młode, nie wyrośnięte/, natomiast cukinię lub kabaczek obrać i pokroić w grube plastry lub pikle, ułożyć w słojach, dodać cebulę w plasterkach, czosnek, koper i zalać zalewą /uprzednio zagotowaną/. Pasteryzować 15-20 min. Zalewy wystarcza na 7 słoików 0,9 l. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.