Skocz do zawartości

Patison, kabaczek lub cukinia


ali

Rekomendowane odpowiedzi

patisony, cukinia lub kabaczek czosnek koper cebula Zalewa: 12 szklanek wody 1,5 szklanki octu 9 dkg soli 12 dkg cukru liść laurowy ziele ang. Patisony w całości /młode, nie wyrośnięte/, natomiast cukinię lub kabaczek obrać i pokroić w grube plastry lub pikle, ułożyć w słojach, dodać cebulę w plasterkach, czosnek, koper i zalać zalewą /uprzednio zagotowaną/. Pasteryzować 15-20 min. Zalewy wystarcza na 7 słoików 0,9 l.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.