Skocz do zawartości

Jak Zamrozic Usmażone Kotlety?


Basia K

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjeżdzam na kilka dni i muszę zapewnic rodzinie coś do jedzenia pod moją nieobecnosc ;) Dziś zostanie mi z obiadu kilka kotletów schabowych.Rozmroziłam cały kawałek schabu,wiec ponowne zamrożenie surowego nie wchodziło w grę. Czy zamrozic je opakowane pojedynczo w folię? Aluminiową czy spożywczą (przezroczystą)? Czy w pojemniku? Przekładac je folią,żeby je szło pojedynczo rozmrozic?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Myślę, że lepiej byłoby żeby usmażone i ostudzone kotlety były przełożone aluminiową folią lub każdy kotlet był włożony do woreczka foliowego. I może je razem włożyć do plastikowego pojemnika, aby były w jednym miejscu, żeby ich potem nie szukać po całej np. szufladzie 🙂

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Usmażone kotlety wrzucam do pojemnika, bez folii spożywczej ani aluminiowej. Przed podaniem, rozmrażam do temperatury pokojowej a następnie wędrują na patelnię lub do kuchenki mikrofalowej. Niestety po dłuższym mrożeniu można wyczuć "smak zamrażalnika", ale takie są uroki mrożonych potraw.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.