dana2005 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Sałatka z kapusty i pomidorów 2 kg kapusty białej, 1 kg cebuli, 0,5 kg marchwi, 1,5 kg papryki, 1,5 kg czerwonych pomidorów. Zalewa: 2 szklanki wody, 1 szklanka octu 10%, 1 szklanka oliwy, 0,5 szklankli cukru, sól, pieprz do smaku. Poszatkować składniki oprócz pomidorów, wrzucić do przygotowanej zalewy, gotować pół godziny. Obrać pomidory ze skórki, pokroić na ćwiartki i wrzucić do zalewy i ponownie gotować 0,5 godziny. Nakładać w wygotowane słoiki, przekręcić do góry dnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.