Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebne będzie:

filet z kurczaka

3 jajka

bułka tarta

Pierś kroimy w paseczki mniejsze, większe wedle gustu.Jajka merdamy doprawiamy i wszystko smażymy tak jak na kotlety - tylko w podwójnej panierce.

Przygotujemy miskę lub inne naczynie głębsze do którego będziemy wkładać kotleciki.

Następnie robimy zalewę octową:

0,5-1 szklanka octu, ( czy ktoś lubi mocny smak czy łagodniejszy )

3 szklanki wody

2 łyżki soli

pół szklanki cukru

2 łyzki przecieru pomidorowego

2 cebule kroimy w piórka

liść laurowy,ziele angielskie

Wszystko gotujemy na gazie na koniec dodajemy ocet. Gorącą zalewą zalewamy kotleciki. Po ostygnięciu możemy przechowywać w lodówce nawet do tygodnia.

Nie musimy robić tego w misce można też w słoikach,

Przed podaniem wyciągamy z zalewy układamy na półmisku i przykrywamy cebulką :)

Nadaję się na tak zwaną zagryzkę. :)

Robiłam ostatnio ale nic mi nie zostało, więc zdjęcie dodam następnym razem. Ale uwierzcie mi naprawdę pycha i wielu myli to z rybą w occie.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.