Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
sylwuśka

Kurczak W Occie

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebne będzie:

filet z kurczaka

3 jajka

bułka tarta

Pierś kroimy w paseczki mniejsze, większe wedle gustu.Jajka merdamy doprawiamy i wszystko smażymy tak jak na kotlety - tylko w podwójnej panierce.

Przygotujemy miskę lub inne naczynie głębsze do którego będziemy wkładać kotleciki.

Następnie robimy zalewę octową:

0,5-1 szklanka octu, ( czy ktoś lubi mocny smak czy łagodniejszy )

3 szklanki wody

2 łyżki soli

pół szklanki cukru

2 łyzki przecieru pomidorowego

2 cebule kroimy w piórka

liść laurowy,ziele angielskie

Wszystko gotujemy na gazie na koniec dodajemy ocet. Gorącą zalewą zalewamy kotleciki. Po ostygnięciu możemy przechowywać w lodówce nawet do tygodnia.

Nie musimy robić tego w misce można też w słoikach,

Przed podaniem wyciągamy z zalewy układamy na półmisku i przykrywamy cebulką :)

Nadaję się na tak zwaną zagryzkę. :)

Robiłam ostatnio ale nic mi nie zostało, więc zdjęcie dodam następnym razem. Ale uwierzcie mi naprawdę pycha i wielu myli to z rybą w occie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.