Skocz do zawartości

Marynowane Cebulki


dana2005

Rekomendowane odpowiedzi

Marynowane cebulki 1 kg małych cebulek, 2 listki laurowe, łyżeczka zieren pieprzu, łyżeczka kolendry, łyżeczka ziela angielskiego, 2 szklanki wody, 3 łyżeczki soli, łyżeczka cukru, 3 łyżki octu. Cebulki oczyścić z łusek, wrzucić do gorącej wody, zagotować, odcedzić. 2 szklanki wody zagotować z dodatkiem soli, cukru i pozostałych przypraw. Obgotowane cebulki włozyć do wygotowanych słoików, zalać gorącym płynem . Słoiki zamkną ć i pasteryzować przez 20 min. Wykorzystuję "na jarzynkę" lub jako dodatek do sałatek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.