dana2005 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Marynowane cebulki 1 kg małych cebulek, 2 listki laurowe, łyżeczka zieren pieprzu, łyżeczka kolendry, łyżeczka ziela angielskiego, 2 szklanki wody, 3 łyżeczki soli, łyżeczka cukru, 3 łyżki octu. Cebulki oczyścić z łusek, wrzucić do gorącej wody, zagotować, odcedzić. 2 szklanki wody zagotować z dodatkiem soli, cukru i pozostałych przypraw. Obgotowane cebulki włozyć do wygotowanych słoików, zalać gorącym płynem . Słoiki zamkną ć i pasteryzować przez 20 min. Wykorzystuję "na jarzynkę" lub jako dodatek do sałatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.