Skocz do zawartości

Sernik Z Ajerkoniakiem


kleopatra

Rekomendowane odpowiedzi

- 4 jajka - 1 cukier waniliowy - 2 waniliowe serki homogenizowane (po 200 g) - aromat migdałowy - 2 łyżki żelatyny - 6 łyżek ajerkoniaku - 1 paczka okrągłych boszkoptów (15 dag) Do nasączenia: - 1 szklanka wody - 2 łyżki kawy rozpuszczalnej - 2 łyżki cukru Do dekoracji: - 10 dag gorzkiej czekolady przygotowanie: 1. Kawę rozpuścić z cukrem w szklance wody, rozpuścić. 2. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody i odstawić. 3. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym, dodać serki i kilka kropli aromatu. Dodać pianę ubitą z 4 białek, przestudzoną żelatynę i ajerkoniak. Delikatnie wmieszać. 4. Dno przygotownej tortownicy wyłożyć częścią nasączonych w kawie biszkoptów, potem ok. 3/4 masy serowej, znów nasączone biszkopty i resztę masy. 5. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podanie mosypać startą czekoladą. Używam zazwyczaj okrągłych biszkoptów bo ciasto robię w tortownicy ale jeżeli ktoś ma biszkopty podłużne to lepiej zrobić sernikw prostokątnej blaszce, polecam!:D smacznego!!!!!!!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.