Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
asienka19873

Marshmallow-Masa Do Pokrycia Tortu

Rekomendowane odpowiedzi

450g bialych pianek marshmallows 1 kg cukru pudru 3 lyzki wody 2 cukry waniliowe Pianki marshmallows wrzucamy do duzej miski, mieszamy z woda i wstawiamy do mikrofalowki ( 600 W) 3-4 razy po 30 sekund do rozpuszczenia, za kazdym razem przemieszac poniewaz niektore pianki moga zachowac jeszcze forme a w srodku sa kompletnie rozpuszczone. Kiedy mamy juz jednolita mase wsypujemy 500 g cukru pudru,cukier waniliowy i mieszamy za pomoca miksera z haczykami. Kiedy masa jest juz gladka zagniatamy reszte cukru w mase (bardzo klejaca praca). Najlepeij wsypywac dalasza czesc cukru do miksera tak dlugo jak sie da a reszte zagniesc. Przy dalszym zagniataniu mozna sobie naoliwic rece wtedy praca jest lzejsza. Gotowa mase zawijamy bardzo szczelnie w folie, jesli nie jest potrzebna od razu , i wkladamy dodatkowo do woreczka. W lodowce trzyma sie do 1 roku czasu! Musi byc jednak szczelnie owinieta folia. Mase mozna farbowac. Najlepiej uzyc farby w pascie. Do rozrolowania podsypywac maka ziemniaczana lub cukrem pudrem.

post-6578-0-65510100-1337536390_thumb.jp

post-6578-0-31852700-1337536406_thumb.jp

post-6578-0-91938600-1337536429_thumb.jp

post-6578-0-59721400-1337536451_thumb.jp

post-6578-0-67264400-1337536481_thumb.jp

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.