AnnaK Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Polecam te pomidorki jako pyszną przekąskę na śniadanie, kolację i dodatek do dań z grilla. 20 dag sera żółtego 3 małe ząbki czosnku 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka gęstej śmietany 18% pomidory Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Czosnek drobniutko posiekać (nie praskować). Majonez wymieszać ze śmietaną. Wszystkie składniki dokładnie połączyć.Pomidory sparzyć, oskórować i pokroić w poprzeczne plastry o grubości 0,5 cm. Na każdy plaster położyć po łyżeczce pasty i krótko schłodzić w lodówce. Sos można rozrzedzić mlekiem lub płynnym naturalnym jogurtem, połączyć z serem oraz z czosnkiem i polać pokrojone pomidory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Zapowiada się smakowicie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe_cooker Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 no brzmi całkiem nieźle, jakiego sera używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.